Yksi bitcoin on yli 40 000 euroa

Kryptomarkkinoita ei voi syyttää viime kuukausien aikana hiljaiselosta. Uusia ennätyksiä tehdään jatkuvasti, minkä jälkeen nähdään suuria korjausliikkeitä ja sen lisäksi erilaiset altcoinit elävät omaa elämäänsä taistellessaan paikasta merkittävien kryptovaluuttojen kanssa. Miksi esimerkiksi Tesla päätti kertarykäisyllä sijoittaa bitcoiniin 1,5 miljardia dollaria? Onko Bitcoin likvidi sijoituskohde? Teslan ilmoituksen jälkeen bitcoinin arvo pomppasi 15 prosenttia ja ylitti ensimmäistä kertaa 44 000 dollaria. Vuonna 2019 sen arvo oli reilut 4000 dollaria!! Mistä muusta sijoituskohteesta olisit saanut reilun vuoden sijoituksella kymmenkertaisen tuoton?

Entä muut kryptovaluutat

Muillakin kryptovaluutoilla menee taas mukavasti. Bitcoinin pahimman kilpailijan, etherin, arvo nousi liki seitsemän prosenttia yhden päivän aikana ja kaikkiaan 20 prosenttia viikon kuluessa. Etherin hyvinvointiin saattaa vaikuttaa tulossa olevaan eip-1559-päivitykseen liittyvä kiinnostus.

Bitcoin-sijoittajan kannattaa käyttää huolellisuutta ja varovaisuutta bitcoin-hankintapäätöksen lähestyessä. Sijoittamisen perusteet on hyvä olla hallussa. Kotimaiset reguloidut pörssit ovat hyvä aloituspiste, koska ne kuuluvat kaikki Finanssivalvonnan alaisuuteen.

Lontoolaisen kryptovaluuttapankin Nexon toimitusjohtaja ja perustaja Antoni Trenchev sanoi uutistoimisto Bloombergille, että Tesla on tasoittanut tietä muillekin yhtiöille. Hän ennakoi, että ensi vuoden loppuun mennessä vähintään 10 prosenttia New Yorkin S&P 500 -indeksiin kuuluvista yhtiöistä sijoittaa bitcoiniin.

Koska tehtiin ensimmäinen Bitcoin ostos?

18. toukokuuta vuonna 2010 ohjelmoija Laszlo Hanyecz osti kaksi pizzaa. Hinta oli noin 41 dollaria, mutta Hanyecz oli ilmaisen lounaan perässä. Bitcoin oli tuolloin hädin tuskin vuoden vanha ja mies kuului sen ohjelmiston varhaisiin kehittäjiin. Hanyecz päätti siis maksaa pizzansa työpaikkaeduillaan, 10 000:lla bitcoinilla. Hanyeczin ostos oli tiedetysti ensimmäinen ”oikeassa maailmassa” bitcoineilla tehty maksu.

Nykyään sensijaan jops suomalaiset vähittäiskaupat ovat kiinnostuneita virtuaalirahalla maksamisesta, vaikka se on vielä harvinaista. Osassa K- ja M-ryhmän kaupoista voi jo maksaa bitcoinilla.

– Maksu kirjataan erilliselle tablettilaitteelle. Laitteemme ja asiakkaan puhelin pariutuvat qr-koodilla, jonka asiakas laitteellaan lukee. Hinnat ovat siis samat bitcoineilla ja euroilla maksettaessa, eikä bitcoineilla maksettaessa ole ikärajaa, kauppias Teemu Myller kertoi Taloussanomille.

K-ryhmä suhtautuu positiivisesti kauppojen kokeiluihin, eikä ketjulla ole yhteistä ohjeistusta bitcoineista.

Trackbacks & Pings

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.